Begeleiding naar zelfstandig ondernemerschap

De arbeidsmarkt verandert. Steeds meer mensen kiezen ervoor om de overstap te maken naar een vorm van zelfstandig ondernemerschap. De verwachtingen voor de toekomst zijn dat werkgevers een groter deel van hun arbeidspotentieel flexibel zullen houden. Naast een compacte groep mensen in loondienst, zullen zij een groter deel van het werk dan voorheen laten uitvoeren door zelfstandigen, die zij inhuren "voor de klus".  Voor mensen die deelnemen aan een outplacement- of re-integratietraject tweede spoor kan het daarom aantrekkelijk zijn om zich te oriënteren op het zelfstandig ondernemerschap. JP Loopbaandiensten heeft de kennis in huis om de daarbij horende begeleiding te bieden.

De weg naar zelfstandig ondernemerschap

Op basis van een zelfanalyse en persoonlijke eigenschappen en voorkeuren wordt verkend of een vorm van zelfstandig ondernemerschap haalbaar is en nieuwe mogelijkheden oplevert. Deelnemer en adviseur kijken samen naar mogelijke producten of diensten, de meerwaarde die de deelnemer persoonlijk kan inbrengen en er wordt een eerste globale marktanalyse gemaakt. Natuurlijk wordt ook gekeken naar diverse constructies om met andere partners samen te werken: zelfstandig ondernemerschap hoeft niet te betekenen dat je alles alleen doet. De eigen sterke en minder sterke kwaliteiten vinden uiteindelijk een vertaling in passende proposities naar mogelijke klanten en partners.

Vestiging als zelfstandig ondernemer

Maakt de deelnemer, na een zorgvuldig onderzoeks- en afwegingsproces, de keuze om voor het zelfstandig ondernemerschap te "gaan", dan wordt alle energie daarop gericht. JP Loopbaandiensten kan daarbij ondersteuning bieden op diverse terreinen. Te denken valt aan het opstellen van een businessplan, het zoeken van een financier, indien krediet noodzakelijk is, de inschrijving bij de Kamer van Koophandel en het maken van afspraken met het UWV.

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Maak dan een afspraak voor een gratis oriënterend gesprek. Ga hier naar ons contactformulier of bel ons: 038-452 83 50

JP Loopbaandiensten: wij begeleiden u graag en gedegen naar het zelfstandig ondernemerschap

 

 

 

 

 

 

  

  

Logo_OVAL_RGB_lid

 

  

 

Een gratis en vrijblijvend
oriënterend gesprek?
Bel 038-4528350
of stuur het contactformulier in

Contact blauw 

  

BenBijHersBen Bekema
senior-adviseur

 

 

Dinand1bijhersDinand Getkate
senior-adviseur

 

De waardering van klanten van JP Loopbaandiensten is een 9.1/10 gebaseerd op 22 reviews bij The Feedbackcompany.