Loopbaanadvies: garantie voor een bewuste keuze

Werk is belangrijk in het leven van veel mensen. De behoefte stil te staan bij werk en loopbaan en kan verschillende achtergronden hebben:

- u ziet soms geen uitdaging meer in uw werk
- u hebt het redelijk naar uw zin, maar u hebt niet het gevoel dat dit hét is
- u heeft onvoldoende zicht op uw eigen competenties
- u ervaart te weinig balans tussen privé en werk
- u bent “doorgerold” in uw loopbaan, maar twijfelt over een vervolgstap

Bij al die oorzaken kan een goed, professioneel loopbaanadvies u de gewenste nieuwe inzichten opleveren. JP Loopbaandiensten is al vele jaren specialist op het gebied van loopbaanadvisering. Wij zijn zelfs mede-ontwikkelaar van één van de betere methodes op dit terrein: Het Loopbaankompas. Met de inzet van deze methode, ontwikkeld in samenwerking met de Rijks Universiteit Groningen, helpen onze loopbaanadviezen u verder om verantwoorde en bewuste keuzes te maken.

Loopbaanadvies als investering

De keuze voor een loopbaanheroriëntatietraject is een goede investering in het richting geven aan uw loopbaan of in uw persoonlijke ontwikkeling. Voor werkgevers biedt een loopbaanadvies een helder beeld van de kwaliteiten en de gewenste loopbaanrichting van medewerkers. Dat levert zeer bruikbare aanknopingspunten op voor gericht talentmanagement. Een loopbaanadvies biedt daarnaast nuttige input voor een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP).

Uitgebreid Loopbaanheroriëntatie Traject

Een Loopbaanheroriëntatietraject verloopt bij JP Loopbaandiensten volgens een duidelijk stramien. Door verschillende stappen te doorlopen, krijgt de deelnemer een helder beeld van zijn drijfveren en voorkeuren. Met deze nieuwe "bagage" verkent de deelnemer samen met zijn adviseur de mogelijkheden met betrekking tot werkvelden en functies en maakt hij uiteindelijk nieuwe keuzes die bij hem passen. JP Loopbaandiensten hanteert een heldere, overzichtelijke aanpak en werkt met een eigen methode voor begeleide zelfanalyse: Het Loopbaankompas. Deze betrouwbare en effectieve methode is ontwikkeld in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen. De deelnemer wordt begeleid door een vaste persoonlijk adviseur, waarbij vertrouwen een belangrijk uitgangspunt is. Tijdens het traject worden zowel ervarings- als persoonlijkheidsgegevens van de deelnemer onder de loep genomen en gekoppeld aan functiemogelijkheden. Dat levert een reëel beeld op van sterke en minder sterke eigenschappen, vaardigheden, keuzepatronen, ambities en van waarden en normen. Stuk voor stuk elementen die essentieel zijn voor succesvol optreden én voor plezier in het werk. Door de intensiteit en diepgang van het proces maakt de deelnemer weloverwogen keuzes en ontstaat er energie voor een volgende stap in de loopbaan. Download hier de brochure Loopbaanheroriëntatie Traject

Loopbaanscan

Voor sommige mensen is een Uitgebreid Loopbaanheroriëntatie Traject te omvangrijk. Hun vraagstelling is minder breed, maar er zijn wel degelijk vragen over werk en loopbaan. Voor hen is de Loopbaanscan een uitstekend alternatief. De Loopbaanscan is een compact en doeltreffend traject, dat in korte tijd helderheid biedt over wat de deelnemer kan en wil. Het biedt een combinatie van een grondig intakegesprek een uitgebalanceerde combinatie van tests en twee verdiepende gesprekssessies. Het geheel wordt afgesloten met een schriftelijke rapportage.Loopbaanadvies loopbaanadviesbureau hers In een doorlooptijd van enkele weken verzamelt de deelnemer met een vaste adviseur genoeg ingrediënten en vertrouwen om de regie over zijn loopbaan te nemen. Voor organisaties is de Loopbaanscan een goede investering in het beter benutten van de kwaliteiten en motivatie van hun medewerkers. Dit doet zich bijvoorbeeld voor als een leidinggevende geconfronteerd wordt met een "uit zijn functie gegroeide" medewerker of als POP-gesprekken tot nu toe niet hebben geleid tot groei of beweging. De Loopbaanscan is ook uitstekend inzetbaar als men potentieel denkt te zien bij een medewerker, dat nog niet tot ontwikkeling is gekomen. Er kunnen dus veel aanleidingen zijn om een onafhankelijk en deskundig bureau te vragen om een scherpe analyse te maken en een passende oplossingsrichting aan te geven. Download hier de brochure Loopbaanscan

FlowLoopbaanadvies FLOW

De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) is sinds 1989 het scholings- en ontwikkelingsfonds voor alle woningcorporaties in Nederland. Medewerkers van corporaties wordt de mogelijkheid geboden om in het kader van "Loopbaanwijzer" loopbaanadviesgesprekken te voeren met een selecte groep loopbaanadviseurs. De adviseurs van JP Loopbaandiensten behoren tot die groep.

 

Waar vindt u ons?

Woont u in of in de buurt van één van de onderstaande plaatsen, dan kunt u "om de hoek" bij ons terecht voor één van onze loopbaanadviestrajecten. Als u klikt op één van de plaatsnamen hieronder, komt u op de bijbehorende pagina. 

Alkmaar, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, AssenBergen op Zoom, Breda, Den Haag, Deventer, Eelde Groningen airport;  Eindhoven, Emmen, Groningen, Heerenveen, Hengelo, 's-Hertogenbosch, Leeuwarden, Lelystad, Maastricht, MiddelburgNijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Venlo, Woerden, Zwolle

Klik hier voor ons contactformulier of bel ons: 038-4528350

 

 

  

  

Logo_OVAL_RGB_lid

 

  

 

Een gratis en vrijblijvend
oriënterend gesprek?
Bel 038-4528350
of stuur het contactformulier in

Contact blauw 

  

BenBijHersBen Bekema
senior-adviseur

 

 MirjamDec16bijhersMirjam Rombouts
senior-adviseur

 

 

NOLOC_erkendloopbbaanprofessional

 

De waardering van klanten van JP Loopbaandiensten is een 9.1/10 gebaseerd op 22 reviews bij The Feedbackcompany.