Jobsearch

Jobsearch (jobhunting) is een essentieel onderdeel binnen onze Van Werk naar Werk Trajecten: outplacement en re-integratie tweede spoor. Het is ook mogelijk om jobsearch als een op zichzelf staande dienst af te nemen. Dit is met name interessant voor mensen die een nieuwe baan zoeken en daar wel wat ondersteuning bij kunnen gebruiken. 

Jobsearchers zijn specialisten

In de tweede fase van outplacements en re-integratietrajecten, waarin terugkeer op de arbeidsmarkt aan de orde is, komt de jobsearcher "in beeld". Jobsearch, een nieuwe, maar vooral passende baan zoeken, is werk voor specialisten. Dit vraagt om bijzondere eigenschappen. Onze jobhunters beschikken over die eigenschappen. Daarnaast hebben zij een uitstekend netwerk, dat zij optimaal inzetten voor hun cliënten. Onze jobsearchers hebben bijvoorbeeld een achtergrond in het uitzendwezen of zijn werkzaam geweest als recruiter (werving & selectie) of als werkcoach. Zij hebben nog steeds gemakkelijk toegang tot het omvangrijke bedrijfsnetwerk dat zij in hun vorige functie(s) hebben opgebouwd. Vanzelfsprekend stemmen onze jobsearchers hun jobhunting activiteiten nauw af met onze loopbaancoaches en ook onderling maken de zij intensief gebruik van elkaars netwerken. En natuurlijk weten zij ook uitstekend de weg in de wereld van de sociale media. Vooral LinkedIn is hun dagelijkse werkgebied. Ook weten zij hoe headhunters en recruiters te werk gaan.  

Actieve ondersteuning van een jobhunter bij het zoeken van een nieuwe baan

Passend werk vinden vraagt om maatwerkondersteuning. Onze jobsearchers gaan actief voor hun cliënten op zoek naar die nieuwe, passende werkplek. Zij zetten search-acties uit die nauw aansluiten bij het zoekprofiel. Na enige tijd, mede afhankelijk van de respons op de search-acties, wordt het zoekprofiel geëvalueerd en desgewenst bijgesteld. Dit leidt soms tot verrassende resultaten: vaak liggen er kansen in een richting waar nog niet eerder aan was gedacht.  Door zijn/haar brede ervaring en zicht op de arbeidsmarkt, is de jobsearcher in staat om “out of the box” ideeën aan te dragen, waardoor de kans op een nieuwe  baan aanmerkelijk toeneemt.

JobXS

Onze jobsearchers werken met JobXS, een modern online platform dat inzicht biedt in nagenoeg alle vacatures van Nederland en dit combineert met verschillende loopbaanbegeleidingsinstrumenten. Het is een onmisbare tool bij de jobhunting. De uitgebreide vacaturedatabase van JobXS is optimaal geactualiseerd en niet “vervuild”: alle vermelde vacatures zijn reëel. Onze cliënten krijgen minimaal 3 maanden lang onbeperkt toegang tot JobXS. Naast de op JobXS gebaseerde activiteiten benadert de jobsearcher ook actief bedrijven met "succespotentie", die aansluiten bij het CV en het zoekprofiel van de cliënt. Lees meer in onze brochure Jobsearch.

Gratis oriënterend gesprek over jobhunting

Wilt u meer weten over ons jobsearch aanbod? Vraag dan een gratis oriënterend gesprek aan. Klik hier voor ons contactformulier of bel: 038-4528350

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

Logo_OVAL_RGB_lid

 

  

 

Een gratis en vrijblijvend
oriënterend gesprek?
Bel 038-4528350
of stuur het contactformulier in

Contact blauw 

Outplacement Rotterdam Mark Abdul
jobsearcher
West Nederland

 

Outplacement Groningen Netty Tonies
jobsearcher
Noord Nederland

 

Outplacement Arnhem Titia Nijdam
jobsearcher
Midden Nederland

 

De waardering van klanten van JP Loopbaandiensten is een 9.1/10 gebaseerd op 22 reviews bij The Feedbackcompany.